Ga naar de inhoud

Algemene voorwaarden

1. Definities 

1.1 Dienstverlening: alle activiteiten die Effectief Onderwijs uitvoert in het kader van het landelijk OPP-project

1.2 Effectief Onderwijs: de rechtspersoon die in opdracht van het ministerie van OCW bijeenkomsten verzorgt, scholing/professionalisering/ begeleiding op maat ontwikkelt.

1.3 Opdrachtgever: de rechtspersoon die zich inschrijft voor een bijeenkomst/ scholing 

van het landelijk OPP-project, dat is uitgevoerd door Effectief Onderwijs. 

1.4 Opdracht: door het inschrijven voor een bijeenkomst van het landelijk OPP-project ontstaat er een overeenkomst tussen de opdrachtgever en Effectief Onderwijs. Overigens kan de opdrachtgever op elk gekozen moment de opdracht intrekken.

2 Toepasselijkheid 

2.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht tussen opdrachtgever en Effectief Onderwijs.

2.2 Indien er zich een situatie voordoet waar deze algemene voorwaarden geen betrekking op hebben, dan moet deze situatie beoordeeld worden ‘naar de geest’ van deze algemene voorwaarden.

2.3 De voorwaarden van de opdrachtgever worden uitgesloten voor de dienstverlening van Effectief Onderwijs.

2.4 Van de algemene voorwaarden kan slechts worden afgeweken indien dit schriftelijk tussen de opdrachtgever en Effectief Onderwijs is overeengekomen. 

3 Verplichtingen Noordelijk Onderwijsgilde

3.1 Effectief Onderwijs neemt door aanvaarding van de opdracht een inspanningsverbintenis op zich. Dit veronderstelt dat Effectief Onderwijs de opdracht zorgvuldig en naar beste kunnen en inzicht zal uitvoeren.

3.2 Effectief Onderwijs houdt de opdrachtgever (voor zover dit mogelijk en noodzakelijk is) op de hoogte van de voortgang van de werkzaamheden.

3.3 Effectief Onderwijs houdt tijdens het uitvoeren van de opdracht rekening met relevante en wettelijke regelingen, alsmede beroeps- en gedragsregels.

3.4 Effectief Onderwijs verplicht zich met het aangaan van de opdracht tot het vertrouwelijk behandelen van die gegevens van de opdrachtgever, waarvan Effectief Onderwijs weet of behoort te weten dat deze gegevens vertrouwelijk zijn.

4 Verplichtingen Opdrachtgever

4.1 De opdrachtgever gaat door zich in te schrijven akkoord. Er zijn géén kosten verbonden aan de bijeenkomsten en scholing van het landelijk OPP-project.

4.2 Mocht de opdrachtgever onvolkomenheden aantreffen in een beschrijving van stukken die door Effectief Onderwijs in het kader van het landelijk OPP-project zijn opgesteld, dan mag de opdrachtgever Effectief Onderwijs daar te allen tijde op wijzen.

4.3 De opdrachtgever heeft geen verplichting aan Effectief Onderwijs om te betalen voor de ontvangen hulp, scholing of begeleiding in het kader van het landelijk OPP-project.

4.4 De opdrachtgever is eveneens verplicht om gegevens van Effectief Onderwijs vertrouwelijk te behandelen, waarvan de opdrachtgever weet of behoort te weten dat deze gegevens vertrouwelijk zijn.

5 Aansprakelijkheid 

5.1 Effectief Onderwijs is niet aansprakelijk voor schade toegebracht aan derden, diefstal of vermissing in of op de trainings- of scholingslocaties van het landelijk OPP-project.

5.3 Indien een opdrachtgever van mening is dat Effectief Onderwijs is tekortgeschoten in de nakoming van haar verplichtingen, stelt de opdrachtgever Effectief Onderwijs schriftelijk aansprakelijk en geeft de gelegenheid om, indien Effectief Onderwijs erkent dat er tekortkomingen zijn, deze op kosten van Effectief Onderwijs op te heffen.

5.4 Elke aansprakelijkheid van Effectief Onderwijs vervalt na één jaar vanaf de dag van het voltooien, beëindigen of ontbinden van de opdracht.

6 Wijzigingen

6.1 Effectief Onderwijs kan, indien dit nodig is, wijzigingen aanbrengen in de uitvoering van de opdracht. Bij deze wijzigingen worden de belangen van zowel de opdrachtgever, de deelnemers, de trainers en Effectief Onderwijs goed gewogen, opdat dit de scholing/ training ten goede komt.

6.2 De opdrachtgever kan in overleg met Effectief Onderwijs wijzigingen aanvragen in de afgesproken opdracht. Effectief Onderwijs zal op basis van deze aanvraag alle belangen opnieuw wegen en als gevolg daarvan met redelijkheid hierin optreden. 

7 Annuleren

7.1 Een opdrachtgever kan op elk moment stoppen met een scholing of training en daarmee de opdracht annuleren.

7.3 Effectief Onderwijs is gerechtigd een scholing of training te annuleren indien niet het minimum aantal deelnemers aan die scholing deelneemt. In dat geval zal Effectief Onderwijs op zoek gaan naar één/ meer vervangende scholings- of trainingsdatum/ -data.

7.4 Een individuele deelnemer kan te allen tijde zichzelf kosteloos uitschrijven voor een scholing of training. 

8 Intellectuele eigendomsrechten

8.1 Effectief Onderwijs blijft de eigenaar van de in samenwerking met anderen ontwikkelde scholingen/ professionaliseringstrajecten en ontwikkelde documenten. 

8.2 Alle uit de opdracht voortkomende rechten van intellectueel eigendom komen toe aan Effectief Onderwijs. Kan een recht slechts verkregen worden door registratie, dan is Effectief Onderwijs hiertoe bevoegd.

8.3 In het kader van een opdracht kunnen door Effectief Onderwijs ontwikkelde documenten eigendom worden van de opdrachtgever. Deze documenten mogen gebruikt worden met inachtneming van de wetgeving op het gebied van intellectueel eigendom. 

9 Recht en geschillen

9.1 Op de opdracht tussen opdrachtgever en Effectief Onderwijs is het Nederlands recht van toepassing.

9.2 Op het moment dat een opdrachtgever een andere mening is toebedeeld dan Effectief Onderwijs, zal in onderling overleg dit meningsverschil bij voorkeur worden opgelost. Leidt dit overleg echter niet tot een oplossing, dan worden geschillen beslist door de bevoegde Nederlandse rechter.